Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Bu Ocakta Gül Var. Bu Ocakta Kardeşlik Var

25 Eylül 2023 - 21:12 - Güncelleme: 26 Eylül 2023 - 08:32

Ocak Partisi 1’inci Olağan Kongresi, Ankara’da parti genel merkez binasında gerçekleştirildi ve Kadir Canpolat Genel Başkan seçildi. 

Ocak Partisi bu ilk kongresini bir bayram sevinciyle, kardeşçe kucaklaşarak; farklı kültürden, her yöreden insanı bir çatı altında toplayacağının ilk işaretini verdi. 



Temiz bir siyasete hasret kaldığımız için ve seçim döneminde olanca gücüyle dezenformasyona da maruz kaldığımız için hepimiz ilk önce “Acaba? Gerçekten mi? Olabilir mi?“  Bir kez içimizden geçirmiş olduk fakat bu Ocak, gerçekten de Anadolu kokuyor ve gül var bu ocakta. El işaretindeki  anlam; güzellik, birleştirici, kardeşlik, milli birlik ve beraberliğimizin işareti olarak kabul gördü. 

Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına da bu Ocak bağlı, Osmanlı medeniyetini de yaşatmak istiyor. Osmanlı Devleti zamanında sadaka taşından kimse ihtiyacından fazla akçe almazmış ya  acaba bir gün biz de o derece medeniyeti yakalar mıyız? 

Çocuğunun elinden tutmuş bir anne sokak ortasında başı kapalı diye saldırıya uğrayacak kadar ve bu saldırıyı  haklı görecek kadar medeniyiz şu an ve dolmuşta 17 yaşında üniversite öğrencisi kızımız şort giydi diye taciz yapılabileceğine onay veren zihinler kadar medeniyiz şu an…medeniyet artık Mehmet Akifimizin dediği gibi  ‘tek dişli canavar’ oldu. Aile birliğimizi sarsmak için yasa bile çıkartan ‘tartışmaya açık değil, kadına pozitif ayrımcılık yapıyoruz’ diyerek göz boyayan bir tavırla bir yerden yaparken diğer taraftan yıkıcı etkilerini görmemizi engellediler. 

Biz, her durumda sustuk, susturulduk. Yalanlarla avutulduk, gözümüzün önünde cereyan eden ahlaksızlıklara dur diyemedik. Sosyal zehirlenmeye, dezenformasyona maruz kaldık. Seçimlerimize saygıyı unuttuk; Millet ittifakçısı ‘İranlaştıracaklar bizi’ diyerek olanca kinini Cumhur İttifakçı komşusuna kustu, birimiz bunlar hainlerin elini sıktı, aynı masaya oturdu; sen nasıl görmezsin?’ diyip en yakın dostunun kalbine hançer saplar gibi, söz dalaşına girdi.

Bizi bu hale siyasetçiler getirdi. 

Bizi,  kin ve nefrete sürükleyenlere her fırsatta yazdığım sözüm ‘biz, İranlaştırılacak en son milletiz özgürlüğümüz için hâlâ bedel ödüyoruz. Bugün yine şehitlerimiz var’ dediğimde neredeyse vatan haini muamelesi gördüğüm günleri bir daha yaşamamayı diliyorum. Temiz siyaset dememde ki anlam buydu. “ Tartışmasız En Baskın Lider Recep Tayyip Erdoğan” başlıklı yazımdan sonra ‘AKP’lisin’ diyen dahi oldu. Oysa tek  amacım; Uzman Çavuşların mağduriyetini ve gerçek bir lideri yazmaktı. Kas hastası bir asker çocuğu için yardım talebimi “ AKP’li dostlarından al” diyen dostlarım da oldu. Bizi bu hale siyasetçiler getirdi. İnsanlığımızı unutup depremzedeye “ yardımım harem olsun” diyip ahlâksızlığın enkazında da kaldık. Ahlâk olmazsa, adalette olmaz. Unuttuk…

Kınalızade Ali Efendi’nin dediği gibi; ‘Ahlak milletlerin geleceğinin en büyük garantisidir. Manevi değerlerine ters düşmüş ve ahlâktan yoksun milletlerin ayakta duramadığını tarih bilimi tekraren ispat etmiştir.’ 

Seçimler bitti ne oldu? “ Diktatör” başlık atan dünya basını, depremde “ tanka, tüfeğe gerek kalmadı” diyen, bizim bir olunca her türlü çatlak sesleri susturacağımızı bizden daha iyi biliyorlar ki küreselciler;   bayrağımıza basıp, Allah’ın kelamını yaktıklarına şahit olduk. Bizden korkuyorlar.

Gözümüzdeki perdelerden, zihnimizdeki kozalardan kurtulacağımıza artık inancım tam. Atatürk’ün işaret ettiği o ışığın peşindeyiz. İlim orduları ve yaşatılacak kültürümüz ve korunacak değerlerimiz için, onurumuz için yaşıyoruz.

Dualı Genel Başkan 

Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizde hainlerle savaşan gerçek bir lider olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi o lider, yeniden bu ülke topraklarında en genç haliyle var oluyor, Kadir Canpolat. 
Sevginin ve iyiliğin olduğu yerde Allah var. Bu Ocakta dua var, iyilik ve kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir siyasi yapı, Ocak Partisi.

Ne demek istediğimi Sayın Canpolat’ın ve dava arkadaşlarının bu sözlerini okuyunca anlayacağınıza inanıyorum.

“ Bu milleti kimse üzemez”

Kadir Canpolat:” Biz, hiçkimsenin siyasi partisi değiliz. Biz, hiçkimsenin yalakası değiliz. Biz, kimsenin uşağı, şak şakçısı da değiliz. Ocak Partisi, ülkemizde kardeşliği tesis edecek. Kardeşlerim; Atatürk’ü de, Abdülhamit’i de kimseye yedirtmeyeceğiz!Türk’te biziz, Kürt’te biziz, Alevi de biziz, Çerkez de biziz. Ocağın anlamını anlayacak, idrak edecek, yaşayacağız ki yaşatalım. 
Diğer siyasi partiler gibi; ocağımızı kumpasçıların, çıkarcıların, rantçıların yuvası haline getirmeyeceğiz. İnsanları şucu, bucu yapıp birbirine düşürdüler.  Hep beraber ayağa kalkacağız. Biz, Osmanlı kültürünü yaşayan, yaşatan bir STK ile haşr olmuş Ocak Partisini kurarak Atatürk ilke ve inkılapları üzerine hıfz ettik. Artık, bu milleti kimsenin bölmesine ve üzmesine ben şahsım olarak asla müsade etmeyeceğim. 

“Hedeftesiniz”

En az 100 yıl konuşulacak parti, Ocak Partisidir. 100 yıldır devam eden kavgaları bitirecek parti, bu partidir; o nedenle, hedeftesiniz.

“Atatürk’e hakaret edecek kalleşler var!” 

Irkçılık yapanların bittiği gün bugündür. Yüreğimiz yanıyor, ülkede sorun var! Ankara’nın göbeğinde cinayet var!
Atatürk’e hakaret edecek, Abdülhamit’e hakaret edecek, kalleşler var!” 
Milleti birbirine düşürmek isteyenler var.”

 “Biz burada film çekmiyoruz”

Kadir Canpolat kongre başlamadan Ocak Partisinde il başkanlarına ve yönetime seslenerek sözlerine şöyle devam etti: “Kardeşlerim; görevlerinizi hakkıyla yerine getirin. Biz burada film çekmiyoruz; ne şucuyuz ne bucuyuz. Tavrımız; milletten yana diyen bir erk var!”
Canpolat, milletin hak ve hürriyetlerini savunacak hiçbir partinin olamadığını, olmadığını da vurguladı ve Ocak Partisi çatısı altında, geçmişte CHP, MHP, HDP, AKP ve İYİ Partiden üyelerin kardeşçe kucaklaşmaları dikkat çekiciydi. 
Canpolat: “Artık, Türkiye’nin Ocağı var. Burası yuvamız” dedi.

Ocak Partisi 1’inci Olağan Kongresi, parti genel merkez binasında gerçekleştirildi. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Oylamadan hemen sonra ezan okunmasıyla Ocak Partisinin Marşı susturulup ezan saygıyla dinlendi. O sırada Kadir Canpolat artık seçilmiş bir genel başkan olarak İstiklal Marşımızdan “ Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.” mısralarını okuduğu an zihinlere kazındı. 

Müslüman Milletler Anadolu Turan Teşkilatı Genel Başkanı Ercan Selçukoğlu Milli,  Kadir Canpolat’a plaket takdim ederek başarılar diledi. 

“ Emanet Namustur”

Ocak Partisi Genel Başkan Vekili 
İbrahim Gökhan Güngör; 
Çok ciddi bir süreçten geçerek bu kurultaya geldiklerini vurguladı. Güngör, 28 Şubat 2022 tarihinde kuruluşlarını yaptıklarını ve seçim bitene kadar engellendiklerini belirtti. İbrahim Gökhan Güngör:”Önümüzde seçim var buna da yetişemez dediler. Ama biz bugün bu imzayı burada attık. Çünkü inandık, ‘zafer her zaman inananlarındır.’ Ben 28 Şubat 2022 tarihinde emaneti teslim aldım ve bugüne geldim. Şimdi genel başkanımız Sayın Kadir Canpolat’a emaneti teslim ediyorum. Emanet namustur. Herkes zamanı geldiğinde emaneti teslim etsin bundan geri kalmayacağınızı biliyorum” ifadelerini kullandı.

“Haklı olduğunuz mücadeleden korkmayın atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler”

Ocak Partisi Genel başkan Yardımcısı Bahadır Güler:“Ocak Partisi Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı insan hak ve hürriyetlerini gözeten, milliyetçiliği esas alan, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu inancıyla, hukukun üstünlüğü ilkesini savunan, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı yapmaksızın adalet ve dürüstlük çerçevesinde milletine hizmet etmeyi kendisine ilke edinmiştir. Bu ilkeler doğrultusunda bizimle yol yürüyecek tüm haklımızı Ocak Partisi çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.” 

“ Ant İçtik!”

Ocak Partisi Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Akkaya:“ Hakkı bilen halkı bilir, halkı bilen Hakkı bilir. Bu sevdayla yola çıktık ve Genel Başkanımız Kadir Canpolat’ın dava arkadaşları olmaya ant içtik. “dedi. 

“Uyanın!
İnanın. Bismillah”

 Genel Başkan Yardımcısı Necip Fazlı Güldemir, kongrede yaptığı konuşmasında: “ Uyanın..! Ülke uyansın, dünya uyansın. Sadece inanın..! Biz bu ocağı tüttürdüğümüz sürece, kimse de  bir şey yapamaz ve besmele çekip yola çıkın.”  ifadeleri ile Ocak Partisinin gücünü vurguladı. 

Osmanlı Ocakları Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Çevre  ve Hayvan Haklarından  Sorumlu  Başkan Derun Ülgen, bilinçli olarak alındı belgesinin verilmediğine vurgu yaparak bu durumun bir engel teşkil etmediğini ve önümüzdeki dönemde ne kadar güçlü ve kararlı olacaklarının  altını çizerek; “Hepimiz bu başarının parçası olacağız.” dedi. 

“ Halkın Sesi Olacağız” 

Ocak Partisi KKTC Temsilcisi Ersin Mengünoğul:” Zorlu süreçlerden geçip kurduğumuz Ocak partisinin bütün engellere rağmen 1.olağan kongresini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Sayın Genel Başkanımız Kadir Canpolat Beyefendinin önderliğinde 
Halkın sesi olma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizden, devletimizin bekası, halkımızın refahı ve huzuru için canla başla çalışacağımızı buradan dile getirmek isterim.” diyerek Hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

“Bizlerde makam, mevki geçicidir.”

Ocak Partisi Ankara İl Başkanı Murat Yardımcı, üç ay gibi kısa bir sürede ciddi bir teşkilatlanmayla kongreye hazırlandıklarını belirterek şu mesajı verdi: “Bugün çok neşeliyiz, sevinçliyiz. Sevincimiz şahsımız için değil; bu vatan için, millet için..! Biz, bugün onun  güzelliğini yaşıyoruz. Önemli olan bu ülkeye, millete bir nebzede olsa bir faydamız dokunabilecekse ne mutlu bize. Ankara’da uzun zamandan beri Sayın CANPOLAT’ın yanında olduğunu, yakından tanıma fırsatı bulduğunu da belirten Yardımcı: “Bütün samimiyetimle söylüyorum, bugün Sayın Kadir Canpolat’ın bütün dünyadaki mazlumlara el atacağına yürekten inanıyorum ve  çok yakın zamanda neler yaptığını, neler yapacağını hep beraber göreceğiz. Her ne kadar da bizi engellemeye çalışsalarda bu saatten sonra Genel Başkanımız Kadir Canpolat buna müsaade etmeyecektir. Ve biz de yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkede biz hizmet için varız. Hizmet nasıl olur?  Türk milleti yakın zamanda şahit olacaktır.” Diyerek birlik ve beraberlik mesajını da vurgulayıp ‘bu çatı altında milletimizi toplanmaya davet ediyoruz’ dedi. 

“Türkiye’ye Bıkkınlık Vermeyeceğiz”

Ocak Partisi Bursa İl Başkanı Bayram Çetin ise yirmi yıldan beri iktidarda olan bir parti var millete artık yeni bir soluk gerektiğini belirterek,“ yeniden güçlü ve mutlu bir Türkiye için artık güçlü bir siyasi yapı var; Ocak Partisi bıkkınlık vermeden hizmet edecektir’ dedi.

 Ocak Partisi Şırnak İl Başkanın Veysi Güldürmez: “Ülkemizde siyasette çok boşluk olduğunu ve Ocak Partisi ile Türkiye’ye büyük bir katkı sağlayacaklarını belirterek: “ Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Laz kültürlerimizi biz bu yuvada, bir çatıda toplamayı başardık. Ülkemizin tamamını da kardeşleyip, birleştireceğiz çünkü bizim hamurumuzda birlik ve beraberlik var” dedi. 



Ege Olay Gazetesi ve kendi adıma;
Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat’ı ve dava arkadaşlarını yürekten kutluyor ve bu kutsal davanın ülkemize huzuru ve barışı, kendi çatısında hissedilen güveni; bütün ulusumuza tesis etmesini temenni ediyor ve saygılarımı sunuyorum. 

Ortak hedef insanları birleştirir. “Kardeşçe el ele, yeniden güçlü Türkiye “

YORUMLAR

  • 0 Yorum